Moncsichill & Powla Káprázatos komposzttechno

Moncsichill&Powla Nagymaros rooftop session

Scroll this

Moncsichill & Powla az Önismereti Diszkó egyik alappillére, melynek szándéka, hogy tánc közben is segítse önmagunk megfigyelését, belső változások megélést, akárcsak az ősi szertartás zenék.

A DJ páros szettjeit áthatja a világzene iránt érzett mély elköteleződés, amelyet saját hangszeres játékkal színesítenek, a kevesebb több elve alapján magukat nem előtérbe tolva, hanem mindig aktuális párbeszédüket zenébe öntve, azt kiegészítve.

A stílust,  amit játszanak a progresszív ethno deep house írja le tán legjobban, merítve a kortárs örmény, török, délszláv producerek zenéiből, vegyítve törzsi elemekkel.

Live szettjeik alkalmával a didgeridoo a leginkább bevont hangszer, amelyen mindketten játszanak, de előfordul kalimba, kaval, tilinkó, doromb, citera és egyéb elektronikus effekt kütyük.

Minden szereplésük teljesen spontán alakul, rezonálva a helyszínre és a közönségre.

Lounge szetjeik során kifejezetten lassú, melodikus világzenei mixeket játszanak kalimbával és didgeridooval fűszerezve.

Egész estés DJ live szetjeik pedig alaposan megmozgatják a közönséget, ahol a didgeridoo játéké a főszerep. 

Moncsichill (aka Latorczai Balázs) és Powla (aka Juhász Vera) amikor nem DJ-ként aktívak, akkor koncerteket és fesztiválok zenei programjait szervezik. Amikor épp semmit nem csinálnak – ami elég ritka – akkor egyszerűen csak barátok, akik szeretnek zenét hallgatni, didgeridoozni és világot megváltani.